Želja po novi plezalni steni je v meni tlela že dolgo časa, vendar nismo imeli objekta oz. prostora, da bi idejo realizirali, nato pa je beseda v pogovoru z Mišem in Renato povsem naključno nanesla tudi na to temo in velikodušno sta nam v uporabo ponudila podstrešje v stanovanjski hiši v Trnovem. Ponudbo smo z velikim veseljem sprejeli in po izmerah prostora je Mateja v glavi že imela idejni načrt, ki je kmalu pristal tudi na papirju, tako da je bil začetek dela pogojen le še z nakupom materiala. Za pomoč smo zaprosili nekatere firme, posameznike in starše, ki so se pozitivno odzvali na naše prošnje in nam močno pomagali pri projektu. Material za leseno podkonstrukcijo je doniral g. Marko Peklar, elektromaterial, ki ga je zmontiral Aleš Klopčič, EEA Medved d.o.o., svetila Jernej Šipek, vzmetnice Igasi d.o.o., del OSB plošč je prispeval Martin Blatnik s.p., del izolacije pa MAR s.p.

Tako sva se konec julija z Rokom resno lotila dela in načrtovano je bilo, da se v začetni fazi zmontira le del stene, tolikšen, da bo mogoče redno izvajati vadbo, kasneje pa se stena počasi povečuje in raste do končne podobe. Bila sva zelo pridna, saj sva v Trnovem skoraj vsak dan opravila »8-urni delovnik«, tako da smo 10. septembra steno krstili z otvoritveno klubsko tekmo, na kateri ni manjkal nihče od naših plezalcev. Zelo so uživali in se zabavali, vsi smo glasno navijali in jih spodbujali, na koncu pa smo jih presenetili še z diplomami, ki jim bodo ostale za spomin. V petek in soboto, 18. in 19. septembra, smo steno odprli za vse, saj smo izvedli dneva odprtih vrat in med nas povabili nove, plezanja željne odrasle in otroke, ki so se lahko preizkusili v premagovanju oprimkov, starši pa so dobili vse informacije glede vpisa. Obisk nas je presenetil, še bolj pa smo bili začudeni in veseli nad velikim vpisom, saj se je prijavilo 18 novih otrok, tako da je v klub sedaj vpisanih kar 28 vadečih, ki pridno migajo, pridružili pa so se nam tudi rekreativci, ki imajo svoj termin ob sredah in petkih zvečer

Zaradi velikega zanimanja in pozitivnega odziva smo se vsi strinjali, da bo steno potrebno čim prej dokončati; s finančnim vložkom so nam na pomoč priskočile družine Medjić, Kovač, Marot, Kolšek in Hohkraut ter KS Sedraž in KS Rimske Toplice, tako da smo lahko nakupili manjkajoči del OSB plošč in vijakov. Stena tako raste iz tedna v teden in njena skupna plezalna površina znaša približno 135 m2 . Delo je organizirano tako, da treningi potekajo nemoteno in predvidoma bo stena dokončana februarja, z oprimki pa jo bomo postopoma opremljali glede na naše finančne zmožnosti.

Z Rokom sva za postavitev stene porabila približno 900 ur prostovoljnega dela, ampak ko vidiva zadovoljstvo in navdušenje na otroških obrazih, nama zagotovo ni žal niti minute.

Zahvaljujem se prav vsem, ki ste kakor koli pripomogli pri izdelavi balvanske stene, še posebno pa družini Medjić za njihovo velikodušnost, prijaznost in pozitivnost. Vse se da, če sta le želja in volja dovolj močni in obljubljam, da bodo treningi še naprej potekali redno, strokovno in v prijetnem vzdušju.

Marjan